GHETTO SNATCH SÄÄNNÖT

Voimaurheilijoiden tuki ry (VUT)

Ghetto Snatch koostuu ympäri Suomen käytävistä osakilpailuista, joissa jokainen voi käydä kokeilemassa painonnostoa.

Jos boxinne haluaa hakea osakilpailua järjestettäväksi, tulee tämä tehdä vähintään kuukautta ennen kilpailun ajankohtaa. Hakemuksen voi tehdä osoitteeseen info@voimaurheilijoidentuki.com tai suoraan Antti Akonnimelle tai Anni Vuohijoelle.

Osakilpailujen ilmoittautumismaksu maksettavaksi VUT:lle on 10 € per urheilija. Järjestävä sali saa periä itselleen lisäksi maksimissaan 10 € per urheilija.

Osakilpailumaksut käytetään Voimaurheilijoiden tuki ry:n tukemien urheilijoiden hyväksi, esimerkiksi kilpailukustannuksiin.

Tuomareina tulee toimia vähintään yksi tason 2 tai korkeamman tason painonnostotuomari, tai kolme kappaletta tason 3 painonnostotuomareita.

Ghetto Snatchiin on oikeutettu urheilija, joka edustaa ja on jäsenenä crossfit-salilla. Urheilijan tulee pystyä todistamaan harrastuneisuutensa crossfit-urheiluun sitä pyydettäessä. Vastuu on ensisijaisesti boxeilla omista jäsenistään.

Jos urheilija on edustanut Suomea painonnostokilpailuissa, hän ei ole oikeutettu ottamaan osaan Ghetto Snatch -osakilpailuun.

Punnitus tapahtuu 30 – 60 min ennen kilpailun alkua. Painonnostosuoritusten osalta noudatetaan Kansainvälisen Painonnostoliiton kilpailusääntöjä. Viimeisin suomennettu versio on saatavissa täällä. Erityisesti luvut 2.4 – 2.8 kannattaa selventää itselleen ennen kilpailua oikeaoppisten nostosuoritusten tekemiseksi.

Osakilpailuiden 10 parasta naista ja miestä pääsevät kilpailemaan marras-joulukuussa pidettävään finaaliin Herttoniemeen. Pisteytys tapahtuu Sinclair-pistein.

Nostaja voi käydä useammassakin osakilpailussa nostamassa. Paras tulos huomioidaan.

Parhaat nostajat tullaan palkitsemaan yhteistyökumppaneiden tukemin palkinnoin. Palkinnot julkaistaan Ghetto Snatchin Facebook-sivuilla.

Lisäksi aktiivisin kilpailija, paras juniori ja masters-nostaja sekä aktiivisin boxi palkitaan vuoden lopussa.

 

FINAALI

Kilpailu käydään SINCLAIR-pistein eli tulos suhteutetaan omaan painoon tietyn kertoimen avulla.

Lajeina ovat tempaus ja työntö, joissa molemmissa lajeissa nostajalla on kolme yritystä.

Punnitus alkaa klo 11:00, jonka jälkeen tuomarit käyvät painonnostosäännöt läpi kilpailijoille. Kilpailu alkaa tämän jälkeen noin klo 12:00.

Huomio! Kyseessä on salikilpailu, joten kilpailijoita ei ole vakuutettu järjestäjän toimesta! Jokainen osallistuja huolehtii itse itselleen kilpailuissa tarvittavan, painonnoston kattavan tapaturmavakuutuksen.